Bakvormen


  • Tips om de geschikte bakvorm te kiezen...

    Het resultaat van je bakkunsten hangt uiteraard ook af van het materiaal dat je gebruikt.
  • Vertinde bakvormen zijn geschikt voor gasovens (hoge temperaturen).
  • In een elektrische oven kan je zowel flexibele, Teflon-, anti-aanbak als blauw staal-vormen gebruiken.
  • Blauw staal wordt het meest gebruikt door professionele bakkers en is erg geschikt voor het bakken van brood.
  • Let op met onderhoud van je vormen: meestal mogen ze niet in de vaatwas (flexibele vormen wel).
  • Als je water gebruikt, moet je de metalen vorm (blauw staal en tin) goed afdrogen (eventueel in de oven) en terug invetten vóór je ze wegzet.

 

  Productadvies

 



Flexibele bakvormen kan je ook in de magnetron en de diepvriezer gebruiken en mogen in de vaatwas. Je moet ze niet invetten, behalve wanneer je deeg geen vet of olie bevat.
Tin is meest geschikt voor gasovens. Gebruik altijd spray-invetter en zet de vormen nooit in de vaatwas.
Blauw staal, anti-aanbak- en Teflonvormen verspreiden de warmte heel geleidelijk.
Gebruik altijd spray-invetter en was de vormen nooit af in de vaatwas.
Ook vormen in papier en aluminium geven een goed bakresultaat, maar je kan ze slechts één keer gebruiken.

 

Het Aveve-team geeft je graag nog meer baktips.

Tips om de geschikte bakvorm te kiezen...




Openingsuren

maandag
Gesloten
dinsdag - vrijdag
09.00 - 12.00 en 13.00 - 18.00
zaterdag
09.00 - 18.00
zondag
Gesloten

Contactinfo

Neerhovenstraat 31/1
B-3670 Gruitrode
089 85 35 66
089 81 22 67
vragen? mail ons!
Bezoek de Aveve websitelogo Aveve